dimecres, 22 de gener del 2014

ERATÒSTENES

I aquí us deixo una breu descripció sobre el destacat personatge!



 Ἐρατοσθένης  va néixer a Cirene (Líbia) l'any 276 aC. Va ser astrònom, historiador, geògraf, filòsof, poeta, crític teatral i matemàtic. Va estudiar a Alexandria i a Atenes.

Una de les seves principals contribucions a la geografia va ser la mesura de  la grandària de la Terra. Eratòstenes, estudiant els papirs de la biblioteca d'Alexandria, va trobar la dada segons la qual, a la ciutat de Syene (l'actual Assuan) els raigs solars al migdia del dia del solstici d'estiu (l'actual 21 de juny) hi cauen verticalment, de tal manera que penetren fins al fons dels pous, per fondos que siguin, i els objectes no hi produeixen cap ombra.



També va calcular la distància al Sol en 804 000 000 estadis i la distància a la Lluna en 780 000 estadis. Va calcular gairebé amb precisió la inclinació de l'eclíptica en 23º 51' 15". Un altre treball astronòmic va ser una compilació en un catàleg de prop de 675 estrelles.


Va crear un dels calendaris més avançats per a la seva època i una història cronològica del món des de la guerra de Troia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada