dimarts, 3 de desembre del 2013

Ulisses i les sirenes

L' anterior peça de ceràmica grega, es un stamnos d'estil àtic decorat amb la representació d'una escena mitològica del viatge de Ulisses u Odisseu pels grecs, concretament durant el seu pas per unes terres que s'ubiquen properes a l'illa de Capri, per la costa de l'actual península itàlica, on es trobava la terra de les sirenes, éssers mitològics representats amb cap de dona i cos d'ocell que amb el seu cant harmoniós feien als mariners abocar-se al mar fins ofegar-se.Ulisses que coneixia aquesta història, va fer que la seva tripulació es posés cera a les orelles ja que d'aquesta manera evitarien escoltar el cant de les sirenes, i ell  mateix va fer-se lligar amb cordes al màstil del vaixell, com es veu clarament a la imatge de la peça. Quan les sirenes van cantar per atreure als mariners, aquests no les van sentir i Ulisses lligat al màstil va aconseguir resistir als cants i per tant continuar la seva travessia.

1 comentari:

  1. Molt bé, Hebe. Era una ceràmica fàcil d'esbrinar i molt coneguda per la seva temàtica. Per cert, per a què servia un stamnos????
    Ara us proposo que feu una mena de recerca sobre peces que puguin il·lustrar algún episodi de la Odissea, ja que estem parlant de viatges....

    ResponElimina